luni, 16 octombrie 2023

Optimizarea calității și efectelor SOMNULUI prin GENDAI REIKI

Stresul, Somnul şi GENDAI REIKI HO



Prezentarea TED pe YOUTUBE: 



Rolul Somnului:


Somnul este esențial pentru viaţă. Animalele private de somn au murit. Lipsa somnului poate afecta sănătatea şi chiar viaţa oamenilor. Un studiu efectuat de Societatea Americană de Cancer a indicat o creştere a riscului de deces de 1,8 ori mai mare la persoanele sănătoase care au dormit doar 6 ore pe noapte faţă de persoanele care au dormit 7-8 ore pe noapte.

Nevoia de Somn a omului Sănătos:


  • Ființa umană are nevoie în medie de 8 ore de somn pe zi, iar când durata somnului este prelungită Cresc semnificativ atât Atenția cât şi Performanțele Intelectuale, Emoționale şi Fizice pe timpul întregii zile.
  • Somnul insuficient pe termen scurt duce la degradarea treptată şi cumulativă a performanţelor intelectuale, atenţiei şi comportamentului. În acelaşi timp creşte timpul de reacţie la evenimente, se reduce vigilenţa, gândirea devine înceată şi confuză şi creşte durata rezolvării problemelor.
  • Somnul insuficient pe termen lung generează şi agravează problemele de sănătate, scurtând astfel speranţa de viaţă.

Fiziologia Somnului:


Somnul este un proces fiziologic foarte complex prin care Creierul şi Corpul uman alternează între perioade foarte active şi perioade liniștite dar nici o dată nu încetează activitatea. Somnul este compus din 2 Stări distincte:
  • NREM (fără mișcări rapide oculare) în care activitățile mentale şi fiziologice sunt lente (pulsul şi ritmul respirației scad şi devin regulate). Ea este compusă din 4 Etape ( 1 - 2 de Somn Superficial şi 3 - 4 de Somn Profund). Dacă o persoană este trezită pe timpul Somnului Profund îi trebuie mai mult timp pentru a se trezii şi apoi continuă se se simtă Mahmură, Somnoroasă şi Dezorientată pentru o perioadă de 10 - 15 Minute numită şi Inerţie Somnului.
  • REM (cu mișcări rapide oculare) care este asociată cu activități extreme ale creierului (care visează) pe când majoritatea mușchilor aparatului locomotor sunt paralizați. Dacă persoana este trezită în această perioadă ea poate povestii cu multe detalii visul avut.

Dea lungul unui Somn de Noapte fazele NREM şi REM apar în cicluri de circa 90 Minute ( 60 Minute Somn NREM urmat de 30 Minute Somn REM).

Alcoolul afectează profund Ciclurile Somnului:
După mai mult de 2 pahare de vin sau bere băute înainte de culcare sunt eliminate toate perioadele de somn REM din prima parte a nopții şi fragmentează somnul din cea de a 2 a parte a nopții cu treziri repetate. Dacă persoana este deja Somnolentă sau Obosită alcoolul va amplifica înrăutățirea Somnului iar a 2 a zi Performanța şi Atenția vor fi şi mai grav afectate.

Multe din medicamentele (altele decât Somniferele) au ca efecte Secundare întârzierea adormirii, perturbarea structurii somnului sau chiar alterarea totală a calității somnului.
Cantitatea şi Calitatea Somnului mai pot fi afectate şi de factorii de mediu (Zgomot, Lumină, Temperaturi prea mici sau prea mari).

Pe lângă alimente, apă şi aer, Somnul este o nevoie fiziologică Vitală pentru Supraviețuirea Omului şi Critică pentru Existența acestuia.

Din nefericire Deficitul de Somn se Cumulează, dar majoritatea oamenilor acordă atenție numai Alimentaţiei şi Exerciţiilor Fizice în vederea menţinerii unei Sănătăţi Optime şi uneori prin acestea măresc şi mai mult (direct sau indirect) Deficitul de Somn, cu toate că Somnul este Principala Necesitate Fiziologică care trebuie achitată pentru a Supraveţuii şi a face faţă Presiunilor, Cerinţelor şi Stresului vieţii moderne. 

Aşa cum lipsa Hranei este semnalizată prin Senzaţia de Foame şi Lipsa Apei din organism este semnalizată prin Senzaţia de Sete, Somnul Insuficient este semnalizat prin Somnolența din timpul Zilei. Somnolența poate afecta Grav atât Persoana cu Deficit de Somn cât şi Comunitatea, deoarece aceasta poate degrada fiecare aspect al performanței umane (prin scăderea performanțelor Fizice, Psihomotorii şi Intelectuale precum şi prin Scăderea Comportamentului Corect şi Amplificarea Comportamentului Negativ) şi ducând inevitabil la Accidente, Catastrofe sau Acte Antisociale.


Evaluarea Deficitului de Somn 

conform recomandărilor firmei Alertnes Solution:
Numai în anul 2001 SUA au acumulat un Deficit de Somn evaluat la circa 106 Miliarde de Ore, iar la nivel mondial de circa 2.321 Miliarde de Ore. Aceste cifre astronomice indică faptul că Omenirea se află în plină Depresie a Somnului.
Pentru a evalua câte din aceste Ore de Deficit al Somnului vă Aparţin puteţi folosii următoarea metodă de Calcul:
-1 Notaţi câte Ore aţi Dormit în fiecare Zi a Săptămânii:
    Luni:   Marţi:  Miercuri:  Joi:   Vineri:   Sâmbătă:    Duminică:    Total Săptămână:    
- 2 Amintiţi-vă de una din Zilele de Maximă Performanţă şi Atenţie şi Notaţi Numărul de Ore Dormite în Noaptea  de dinaintea acestei Zile aceasta fiind Durata Optimă a Somnului de Noapte DrOptSN (dacă nu vă amintiţi Numărul de Ore Dormite treceţi valoarea Implicită de 8 Ore care este Durata Medie de Somn pe 1 Noapte);   
-3 Deficitul de Somn pe Săptămâna în Curs= Total Ore Dormite  - 7 x DrOptSN
   Exemplu:
Luni:6  Marţi:5  Miercuri:7 Joi:6  Vineri:5  Sâmbătă:8 Duminică:6 Total Ore pe Săptămână: 43 Ore
    Deficitul de Somn= 43 - (7 x 8) = -13 Ore 
Aveţi un Deficit de Somn de circa 13 Ore de aproape 2 Nopţi
  • Dacă Diferenţa este Pozitivă însemnă că vă Odihniţi Suficient şi continuaţi acest Stil de Viaţă.
  • Dacă Diferenţa este Negativă înseamnă că aveţi un Deficit de Somn şi va trebuii să vă culcaţi cu 1 sau 2 Ore mai Devreme sau să adăugaţi câte un Pui de Somn de circa 1 Oră la Prânz până când Diferenţa va devenii Pozitivă, iar dumneavoastră vă veţi Trezii Înaintea Ceasului Deşteptător şi într-o Formă Bună atât Fizică

Ritmul Circadian:

Starea de Atenţie şi Performanţă este afectată de asemenea şi de ritmul circadian al fiinţei umane controlat de Hipotalamus şi poate fi observat prin analiza evoluției Temperaturii corpului. Astfel nivelul cel mai jos al funcţionării corpului este între orele 3 - 5 Dimineaţa (când alături de temperatura corpului sunt pe minim atenţia şi performanţa), iar la persoanele care lucrează noaptea Somnolenţa este Maximă.

Maximum de Atenţie şi Performanţă este între orele 9-11 dimineaţa, urmat de un al doilea minim între orele 3-5 După Amiază  şi un nou maxim între orele 9-11 Seara.
Somnolența din timpul Zilei (între 3-5 După Amiază) apare chiar dacă nu am servit masa de prânz, dar dacă servim Prânzul între aceste ore Somnolență se Exacerbează.

Efectele Economice şi Sociale ale Somnului Insuficient sau de Slabă Calitate:

Insuficienţa Somnului Acută sau Cumulată însoţită de Oboseală şi asociate Momentelor Critice ale Ritmului Circadian ( 3-5 Dimineaţa sau 3-5 După Amiaza) generează un Risc Crescut pentru Accidente şi reducerea Siguranţei în Exploatare a Sistemelor Complexe coordonate de Operatori Umani:
  • 57% din Accidentele Grave ale Camioanelor de Marfă de pe Autostrăzile din SUA;
  • Accidentele Maritime pe Vizibilitate Bună ( Exxon Valdez şi World Prodigy);
  • 4 Accidente Feroviare Majore în SUA între anii 1987-1992;
  • Una din Cauzele principale a multor Accidente Aviatice Majore din SUA;
  • Accidentele Nucleare din SUA (Three Mile Island) şi Rusia (Cernobâl);
  • Multe din Erorile Medicale din Spitalele din SUA;
  • Eroarea în Decizia de Lansare a Navetei Spaţiale Challenger;
  • 41% din Rănirile şi Decesele produse de Accidente în General.

Comisia Naţională a SUA pentru Cercetarea Afecţiunilor Somnului a estimat pentru anul 1990 un Cost Direct al Bolilor Somnului şi al Somnului Insuficient de circa 16 Miliarde USD, la care se adaugă alte 46 Miliarde USD pentru consecinţele Accidentelor produse de Adormirea la Volan şi 70 Miliarde USD pentru Scăderea Productivităţii produsă de Lucru în Schimburi.

Somnul Insuficient sau de Slabă Calitate crește Sensibilitatea faţă de Agenții Stresori interni şi externi:


  Relaţia dintre Agenţii Stresori, Stresul Absolut, Mediatorii Stresului, Stresul Interpretat şi Consumul de Energie de Adaptare:

Lipsa de Somn acută sau cumulată creşte Sensibilitatea Fizică şi Psihică la Agenţii Stresori Externi şi Interni, amplificând astfel (prin Mediatorii Stresului ) Stresul Interpretat care la rândul lui activează Sistemul Nervos Autonom Simpatic care suprasolicită inutil întreaga fiinţă, produce Inhibiţie Corticală ( afectând Capacitatea de luare a Deciziilor).
Somnul Insuficient sau de Slabă Calitate agravează Bolile Cronice Netransmisibile şi creşte Riscul Accidentelor Cardiovasculare.

Stresul Interpretat amplificat de Somnul Insuficient şi de Oboseală:
  • Crește Consumul de Energie Vitală ( de Adaptare) cu mult peste cota zilnică, obligând corpul să epuizeze treptat Depozitul Central şi apoi se trece la Redistribuția Vitalității aflată în Depozitele Locale ale Organelor mai puţin Vitale pentru a completa necesarul Organelor Vitale.
  • Activează pe termen lung Sistemul Nervos Autonom Parasimpatic îngreunând Adormirea şi înrăutățind Calitatea Somnului, crescând şi mai mult Sensibilitatea la Agenţii Stresori sau Interni care determină Amplificarea şi Creșterea în Durată a Stresului Interpretat.

Stresul Interpretat de Intensitate Mare şi - sau de Lungă Durată perturbă Sistemului Endocrin care la rândul lui Alterează Calitatea şi Calitatea Somnului 
Accelerând Procesele de Îmbătrânire Prematură : 

Glanda Pineală ( Epifiza ) 
coordonează ritmurile Somn Veghe şi cele Sezoniere ale corpului şi este considerată dirijorul Sistemului Endocrin:
Secretă Melatonina a cărui producţie are loc pe timpul nopţii stimulată de întuneric dar suprimată de  lumină. Ea are un mare potenţial Antioxidant distrugând radicalii liberi din corp care sunt răspunzători de afecţiunile degenerative ( Cancer, Alzheimer, şi Parkinson ). Cea mai importantă calitate a Melatoninei este cea de revitalizare a întregului Sistem Endocrinaşa cum a demonstrat experimental cercetătorul Elveţian Walter Pierpaoli ( transplantând glanda pineală a unui şoarece tânăr la altul bătrân, acesta şi-a recâştigat vitalitatea şi tinereţea pe care apoi le-a  până la moarte care a apărut peste alte 25 procente din durata medie de viaţă, iar când a transplantat glanda pineală a unui şoarece bătrân la unul tânăr, acesta a îmbătrânit rapid ). De asemenea a fost demonstrată experimental oprirea şi chiar reversarea cancerului, adaptarea mai rapidă la modificarea fusului orar, scăderea colesterolului. Ea mai poate fi folosită în combaterea, tratarea sau prevenirea bolilor cronice ( SIDA, Alzheimer, Parkinson, Astm, Cataractă şi Diabet ). Ea de asemenea stimulează Timusul care joacă un rol esenţial în funcţionarea Sistemului Imunologic. Ea joacă un rol opus Cortizonului ( generat de Suprarenale pe timpul Stresului ) şi astfel se explică rezistenţa la situaţiile Stresante ale tinerilor ( unde nivelul acestui hormon este la nivelul optim); 
Scăderea producţiei de Melatonină ( datorită Stresului acumulat o dată cu vârsta ) semnalizează Sistemului Endocrin să producă mai puţini Hormoni Sexuali, care conduce în timp la atrofia organelor sexuale însoţită de scăderea interesului pentru actul sexual şi a performanţelor pe timpul acestuia (atât la bărbaţi cât şi la femei)
Melatonina este probabil singurul antioxidant capabil să pătrundă în fiecare din celulele corpului nostru, prevenind şi reducând distrugerile provocate  de radicalii liberi aduşi în corp prin alimentele cancerigene sau produşi de stres; 
Când Melatonina este produsă în cantităţi suficiente ( pe timpul nopţii ) asigură un somn profund şi eficient, iar o producţie slabă de Melatonină provoacă adormirea  greoaie , un somn superficial, agitat sau chiar insomnie; 
Schimbarea fusului orar sau lucru în schimburi provoacă modificări ale tensiunii arteriale, glicemiei, vitalităţii, stării psihice, sistemului endocrin şi insomnie. Prin folosirea somniferelor se poate induce somnul dar celelalte simptoame rămân neschimbate. Aducerea pe optim a producţiei de Melatonină ( de către glanda Pineală ) va reseta ceasul biologic şi va restaura întreg echilibru fiziologic al corpului călătorilor sau al celor ce lucrează în schimburi;   

Glanda Hipofiză (Pituitara)

este cartierul general al sistemului endocrin şi secretă hormonul HGH (Hormonul Uman de Creştere) care controlează creşterea organismului prin stimularea diviziunii celulare. Cantitatea maximă e produsă la adolescenţă şi apoi scade treptat. La adulţi când nivelul HGH este restabilit la nivelul adolescenţei ei se simt şi arată mai tineri şi plini de vitalitate, pielea a devenit mai subţire şi mai rezistentă iar oasele lombare au crescut în densitate. Acest hormon este acum folosit la reversarea proceselor de îmbătrânire reducând obezitatea trunchiului, crescând vitalitatea, îmbunătăţind performanţele sexuale, memoria şi vederea, crescând masa osoasă şi revitalizând sistemul imunologic. ( 18.000$ pe an); 

Glandele Suprarenale secretă hormonul DHEA,

 care scade o dată cu acumularea Stresului de-a lungul vieţii (valoarea maximă la 20 de ani şi ajunge la 65 ani la numai 10-20 procente din valoarea iniţială). Cercetările de ultimă oră au demonstrat efectele readucerii la valoarea optimă a DHEA în reglarea libidoului, metabolismului, formarea masei musculare, refacerea Sistemului Imunologic, combaterea arteriosclerozei, Alzheimerului, diabetului, lupusului eritematos şi obezităţii;  
  În acest mod se declanșează o reacție în avalanșă care duce treptat la degradarea în trepte a  Ființei Umane care generează Afecțiunile Cronice Netransmisibile pe Planul Fizic, Emoțional şi Mental conform Modelului propus de Homeopatul George Vitoulkas în Cartea sa Știința Homeopatiei:

Evoluția Afecțiunilor provocate se Stres şi Suprasolicitare şi Remisia lor prin Managementul Activ al Stresului folosind GENDAI REIKI HO

 Știința Siestei:

Cercetările de ultimă oră confirmă importanţa şi eficienţa recuperării deficitului de somn prin prelungirea orelor de somn de pe timpul Nopţii şi adăugarea somnului la Prânz în Zilele Imediat Următoare perioadei cu Deficit de Somn.
Ştiinţa Siestei a apărut la NASA  în urma cercetărilor coordonate de Ph. D. Mark R. Rosekind care în anii 1990 - 1997 a condus Programul de Cercetări pentru măsuri de Combatere a Oboselii, iar acum este Fondatorul şi Preşedintele Firmei de Consultanţă în Domeniul Somnului Alertness Solutions din SUA.

Aceste cercetări confirmă importanţa Somnului pe timpul Nopţii ( cu o durată optimă confirmată prin Trezirea Naturală în Formă Fizică şi Psihică Maximă ) şi completat prin Somnul la Prânz între orele 15:00 - 17:00 de 30 -40 minute. Acest Mod de viaţă era cunoscut atât la noi şi la alte popoare şi se integrează în Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru un Management Activ al Stresului:
  • Abilitatea rezolvării problemelor zilnice; 
  • Echilibru între muncă şi odihna precum şi între activitate şi plăcere; 
  • Capacitatea de a te relaxa pe timpul situațiilor stresante prin Folosirea Zilnica a GHENDAI REIKI HO; 
  • Sport; 
  • Meditație  (GHENDAI REIKI HO este o meditație folosind aplicarea palmelor Activate); 
  • Alte activități recreaționale. 
  • O atenție deosebită trebuie acordată pregătirii fiecărui om cu abilitățile necesare cooperării cu agenții stresori ai vieţii zilnice.

Recomandările Institutului Național de Cercetare a energiei KI-ului din Coreea de Sud pentru o Viaţă Lungă şi Sănătoasă:
  • Nu munciţi prea mult: Când muncim pierdem vitalitate. Munca în exces pot duce la epuizare şi ne putem Îmbolnăvii de  sau putem Murii prin Supramuncă (KAROSHI = Moarte cu capul pe birou prin Supramuncă).  
  • Să vă liniștiți Emoțiile:  
    • Când suntem furioşi, KI-ul părăsește organele vitale şi este adus în Sistemul Muscular pentru Atac – Înroşindune.  
    • Când ne speriem sau ne temem de ceva, KI-ul se retrage în Planurile Interioare, părăsind atât organele vitale cât şi sistemul muscular, Albindu-ne de Frică.  
    • Lăsați de-o parte LĂCOMIA, EGOISMUL, URA şi GELOZIA: Cele 4 sentimente sunt Inamici Fatali ai Sănătății, deoarece la apariția lor sunt blocate grav Meridianele prin care circulă KI-ul.  

Managementul Activ al Stresului folosind GENDAI REIKI HO îmbunătăţeşte Calitatea şi Eficiența Somnului:

Pentru a avea un Somn Profund şi Relaxant pe timpul Nopții şi la Prânz va trebuii să aplicaţi Mâinile (Activate în GENDAI REIKI HO Nivel 1) în Poziţiile Cap 3 şi Cap 4 până când Adormiţi.

Din Experiența noastră pe ultimii 37 de ani de folosirea REIKI vă mai recomandăm următoarele:
  • Armonizaţi Alimentele, Lichidele sau Medicamentele folosite de Dumneavoastră sau de cei Dragi;
  • Înainte de Culcare Armonizaţi Camera şi Patul în care veți Dormii;
  • Dacă sunteți Necăjiți sau Suparăți faceţi Modelaţi de câteva ori combinația de Simboluri 3 X (S2 + S1) + 1 X (S3 + S1) şi apoi un Ajutor REIKI la Distanță pentru Evenimentul din Trecut care va produs aceste Sentimente Negative;
  • Dacă sunteți Preocupaţi sau Îngrijorați de eventualele Consecințe Neplăcute sau de Nereuşita unui Proiect sau Eveniment Viitor Modelaţi de câteva ori combinația de Simboluri 3 X (S2 + S1) + 1 X (S3 + S1) şi apoi faceţi Ajutor REIKI la Distanță pentru Îngrijorarea faţă de acel Eveniment;
  • Dacă aveţi o Neliniște cu Hiper-mobilitate la Picioare faceţi o Sesiune Expandată Plimbându-vă prin Cameră până simțiți nevoia de a vă culca;
  • Dacă la Culcare simțiți o Presiune pe Piept sau aveţi Senzaţia de Sufocare adăugați mai multe perne sub Cap sau treceţi într-un Fotoliu şi Aplicaţi Mâinile activate REIKI, pe Inimă pentru 30 Minute, apoi  Sub Axile pentru alte 30 Minute şi dacă încă nu aţi adormit începeți o Sesiune Expandată ;

PRECIZĂRI: 
Informațiileprezentate pe acest BLOG nu exclud şi nu înlocuiesc Diagnosticul, Tratamentul sau Procedurile Medicale. 
GENDAI REIKI HO nu folosește controlul mental, concentrarea, vizualizarea, diagnosticul, regimul alimentar sau fitoterapia în cadrul nici unuia din cele 4 Nivele. 
Recomandările şi folosirea Zilnică a Instrumentelor REIKI asigurate la Distanță prin SSASRD  oferă următoarele avantaje: 
  • La persoanele Sănătoase:
    • Cresc Capacitatea de Concentrare. Intuiția și Creativitatea;
    •  Reduc necesarul de medicamente sau intervenții medicale prin efectele lor profilactice;
    • Asigură Prelungirea Vieții Active;
  • La persoanele Bolnave se vor combina Sinergic cu Tratamentele sau Procedurile Medicale (stabilite de Medicul de Familie, Medicul Specialist, Psihiatru sau Psiholog) amplificând efectele benefice, diminuând efectele secundare şi eliminând riscul apariției efectelor paradoxale, prin restaurarea necesarului Energiei de Homeostazie (consumată de stres). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.