luni, 16 octombrie 2023

Stresul, Afecțiunile Cardio-Vasculare și Gendai Reiki Ho

Ziua Națională și Ziua Mondială a Inimii

Stresul Interpretat poate genera Afecțiuni Cardio-Vasculare

PREVIN Apariția Afecțiunilor Cardio - Vasculare, iar la nevoie poate ajuta 
la Re-misia lor în Sinergie cu Tratamentele Medicale


Spre bucuria noastră în România, încă din 4 Mai 1995 a fost introdusă


În anul 2020 Ziua Națională a Inimii, are loc în condiții speciale ale luptei împotriva Pandemiei COVID-19.
Aveți mai jos Recomandările Prof. Univ. Dr. Dan Gaiță, Coordonator Național de Prevenție Cardiovasculară în cadrul Societății Române de Cardiologie:


Prof. Univ. Dr. Dan Gaiță, Coordonator Național de Prevenție Cardiovasculară în cadrul Societății Române de Cardiologie, transmite prin intermediul portalului MedicalManager.ro un mesaj special prilejuit de Ziua Națională a Inimii, marcată în fiecare an pe 4 mai.
Aveți grijă de inima dumneavoastră! Cu atât mai mult pe perioada pandemiei! Cum? Pe scurt, să faceți exerciții fizice, să aveți o dietă echilibrată, să aerisiți locuința, să nu fumați, să vă hidratați și să dormiți suficient! E bine să vă mențineți rețeaua socială la distanță, dar fără a întrerupe comunicarea cu prietenii și familia – nu în fața blocului, nu pe casa scării, nu la poartă, ci în fața computerului sau folosind telefonul. 
Fac o mențiune specială pentru efectuarea de exerciții fizice zilnice (sau măcar de 5 ori pe săptămână) – însumați săptămânal 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate fizică de intensitate crescută. Alternați exercițiile prin diversificarea programului zilnic – de exemplu, bucurați-vă cât mai frecvent de pauze active, folosiți o ghidare online a exercițiilor sau faceți exerciții de respirație și utilizați tehnici de relaxare. Deși tot ce nu e legat de COVID pare azi neesențial, pe termen lung, riscul numărul 1 este tot cel legat de arterele inimii, adică riscul… CORONArian!”, afirmă Prof. Univ. Dr. Dan Gaiță.
Imaginea & Informațiile au fost preluate de pe Portalul Medical Manager , postarea:

Ele sunt completate de Recomandările noastre din postarea:

Începând cu anul 2000 în fiecare an, în ultima duminică a lunii septembrie, Federația Mondială a Inimii sărbătorește la nivel mondial Ziua Mondială a Inimii, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății


.. Afecțiunile Cardio-Vasculare sunt cele mai mari ucigașe:

  • 17,9 milioane decese din cauza Afecțiunilor Cardio-Vasculare
  • 1 din 10 persoane , cu vârsta între 3- - 70 de ani, mor din cauza Afecțiunilor Cardiovasculare
  • 31% din toate decesele sunt provocate de Afecțiunile Cardio-Vasculare

Comunicatul de Presă al Ministerului Sănătății din 4 Mai 2019:

Ziua Națională a Inimii, sărbătorită pe 4 mai, reprezintă prilejul de a conștientiza că bolile cardiovasculare reprezintă, în continuare, principala problemă de sănătate în România.
Conform specialiștilor, la nivel național, mortalitalitatea provocată de bolile cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea provocată de cancer, aproximativ 60 % din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional sunt provocate de boli cardiovasculare, faţă de 19% de cancer. De altfel, bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate în toată Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare.
Controlul asupra principalilor factori de risc: tutunul, dieta nesănătoasă şi inactivitatea fizica poate duce la reducerea deceselor.
În acest context, în vara acestui an, Ministerul Sănătăţii va lansa apelul pentru implementarea unui Program de screening care are ca scop identificarea pacienților cu factori de risc cardiovascular. Programul va avea o durată de 5 ani și un buget de 20 milioane euro, fonduri europene nerambursabile. Peste 170 000 de persoane vor beneficia de screening.
Tot în vara aceasta, Ministerul Sănătății va începe implementarea unui proiect de 2,5 milioane de euro, finanțare asigurată printr-un grant norvegian, prin care va fi creat registrul de urmărire a remodelării ventriculare stângi în infarctul miocardic acut cu scopul prevenirii insuficienței cardiace.
De asemenea, Ministerul Sănătății va continua și în 2019 acțiunile prioritare suport pentru profilaxia morţii subite cardiace de cauză aritmică prin implantarea de defibrilatoare cardiace interne, program derulat în 9 spitale, precum și pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut, program derulat în 18 spitale.

Integrarea 

 în măsurile de Prevenție a Afecțiunilor Cardio-Vasculare



Detalii în pagina Web: 


Cei 10 Pași recomandați de către Federația Mondiala a Inimii în cadrul Zilei Mondiale a Inimii 2010 sunt parte componentă a conceptului nostru Managementul Activ al Stresului folosind Instrumentele Gendai Reiki ho:

R2 Răspunderea Personală pentru Optimizarea Stilului de Viață și a Atitudinii față de Evenimentele ce nu pot fi evitate:



  • P2 Fiți activi fizic
  • P3 Spune nu fumatului
  • P4 Mențineți o greutate sănătoasă
  • P5 Cunoașteți valorile evaluărilor paraclinice și dimensiunile dumneavoastră
  • P6 Limitați consumul de alcool
  • P7 Insistați pe un loc de muncă  fum
  • P8 Includeți activitatea fizică în programul dumneavoastră de lucru



R4 Resurse Naturale de calitate și cît mai diversificate:
  • P1 Consumați alimente sătoase - Consumați cel puțin 5 porți de fructe și legume pe zi, dar evitați grăsimile saturate. Feriți-vă de alimente conservate, care conțin adesea niveluri ridicate de sare.
  • P9 Alegeți alimente sătoase la locul de muncă sau la restaurantul unde serviți prânzul

Am dorii în mod special să completăm cele precizate cu 
  • Pasul 10 Încurajați momentele fă stres - chiar dacă stresul nu a fost dovedit a fi un fapt risc direct sau pentru bolile de inima și accident vascular cerebral, stresul este legat de fumat, consum excesiv de alcool și alimentație nesătoasă, care sunt factori de risc pentru boli de inima.

Încă din 1978, la Alma Ata, specialiștii Organizației Mondiale a Sătății precizau în Strategia tate pentru Toți până în Anul 2000:


  • Obiectivul 16 - O Viață toasă :
Programele de Promovare a Sătății trebuie să recunoască importanta abilitații oamenilor de a coopera cu agenții stresori ca un factor principal în cadrul opțiunilor unui stil de viata sănătos, deoarece: Supraponderabilitatea, fumatul, alcoolismul, dependența de droguri și lipsa exercițiilor fizice zilnice sunt indicatori ai incapacității persoanelor de a coopera cu agenții stresori zilnici.
Profesioniș
tii din Sătate trebuie săi dezvolte interesul și abilitățile necesare promovării sătății alături de studierea eficientei unor noii abordări prin care Metode Active de Management al Stresului trebuiesc concepute și promovate Aceste recomandări au sta la baza definirii programei și chiar a numelui cursului nostru MANAGEMENTUL ACTIV AL STRESULUI. 

Pe de altă parte cercetări medicale de ultimă oră au stabilit o legătură directă între Stres și Afecțiunile Inimii și ale Sistemului Cardiovascular:

Cardiologia Ocupațională este o nouă disciplină medicală care realizează legătura dintre Cardiologie și Medicina Preventiv - Ocupațională. Cercetările recente au identificat Stresul Ocupațional ca principala cauză a Apariției și Agravări Hipertensiunii Arteriale. 

Tensiunea Psihologică la Locul de Muncă (care la rândul ei generează Hipertensiune Arterială) este Maximă în situația unui Loc de Muncă cu Cerințe foarte Mari și o Libertate + Competență în Luarea Deciziilor sau în Execuția Atribuțiilor de Serviciu Minimă pentru Angajatul care ocupă această Funcție. 
Tensiunea Psihologică la Locul de Muncă intensă și pe termen lung duce la Activarea Sistemului Nervos Autonom Simpatic de Durată care la rândul ei provoacă Apariția și în timp Agravarea Sindromului Metabolic - o serie de simptoame care sunt adesea depistate că apar împreună  obezitatea, hiperglicemia, hiperinsulinism și un profil crescut al lipidelor.
Diabetul, componentă a Sindromului Metabolic are ca principală cauză Stresul. La rândul lui Diabetul agravează afecțiunile Inimii și ale Sistemului Cardiovascular: 
  • Afecțiuni ale Inimii și Circulației Sângelui în general: Atacul de Cord este responsabil pentru 60% din Decesele Diabeticilor, iar Accidentul Cerebral Vasculare pentru 25%
  • Afecțiuni ale Vaselor de Sânge care pot provoca Leziuni ale diferitelor Țesuturi, însoțite de Infecții și care se pot agrava până la necesitatea Amputării Picioarelor (50% din Amputările Picioarelor în SUA sunt provocate de Diabet, dar o îngrijire atentă a Picioarelor poate reduce această complicaȚie majoră a Diabetului cu 44%-85%) 
  • Afecțiuni ale Ochilor -Retinopatii- care sunt Anomalii ale Vaselor de Sânge din Retină care poate duce până la Orbire (în SUA Diabetul este responsabil de apariția anuală a 12.000 la 24.000 de noi cazuri de Orbire, Diabetul fiind principala cauză a Orbirii pentru persoanele între 20 la 74 de ani). De asemenea Diabeticii au risc crescut pentru Cataractă și anumite forme de Glaucom. 


Dr. David G. WILLIAMS prezintă, în articolul Finally A Real Solution To Heart Disease, o noua și extrem de interesanta legătură intre HIPOTIROIDIE (o stare patologica generata de insuficența secretare a hormonilor tiroidieni de către glanda Tiroida) și Afecțiunile Cardiace: 
Boala Arterelor Coronare este provocata de inflamarea acestora in contact cu HOMO-CISTEINA - un acid care se formează în urma metabolizării Cărnii sa a altor alimente care conțin proteine . 
  • In situații normale, Homo-cisteina este dezintegrata de Vitamina B și nu apar probleme de sănătate.
  • Când în sângele persoanei nu exista suficienta Vitamina B, concentrația Homo-cisteinei atinge nivele periculoase si "arde" țesutul delicat al peretelui interior al vaselor de singe. In aceste regiuni se declanșează un proces inflamator căptușit cu un strat protector de Colesterol cu scopul de a se autovideca țesutul afectat. Acest proces inflamator micsoraeaza diametrul vaselor de singe facind ca debitul singelui in zonele afectate sa fie insuficent. 
  • Studii Clinice au aratat ca o concentratie ridicata de Homocisteina este unul din cei mai periculosi factori de risc pentru afectiunile cardiace, crescid riscul atacului de cord cu 300Ș.
        Investigații atente au arata ca o glanda Tiroida Hipoactiva este la baza Afecțiunilor Cardiace, deoarece Hipotiroidia inhiba Absorbția Vitaminelor B provocând astfel Creșterea alarmanta a concentrației de Homo-cisteina. Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu la Clinica Clevelande SUA din 1999, unde cercetătorii corectând funcționarea Tiroidei, au observat normalizarea concentrației de Homo-cisteina (fără a mai fi nevoie de Suplimente Alimentare cu Vitamina B) 
Din punctul nostru de vedere, la rândul ei glanda Tiroida este afectata de:

        • 
Dificultățile de Comunicare dintre persoana suferinda si cei din jur, deoarece in acea zona se găsește CHAKRA GITULUI  responsabila cu Comunicarea. 
  • Acest lucru este precizat si de Medicul American Dean ORNISH in lucrarea Dr. Dean Ornish's Program for Reversing Heart Disease: The Only System Scientifically Proven to Reverse Heart Disease Without Drugs or Surgery aparuta si in Limba Romana sub numele Revolutie in Terapia Bolilor de Inima, in editura ANGELI. Dr. Dean Ornish prezintă pe Situl Institutuli de Cercetări pentru Medicina Preventiva, Programul dedicat Modificarii Stilului de Viata compus din Nutriție  Exerciții Fizice, Gestionarea Stresului și REȚEAUA de SUPORT


        Problemele Sufletești  deoarece Supărările Interne se pun la Inima, și în etapa 3 a Redistribuției Vitalității Inima împrumută Vitalitate din partea de Sus a Corpului (inclusiv din zona Gâtului). 
Creierul este cel mai mare consumator de Oxigen şi de Glucide. Când apare Stresul Interpretat Cronic (apare şi persistă un sentiment de pericol real sau imaginar) se vor face rezerve de Glucide sub formă de Lipide (pentru ca ele să fie transformate în Glucide) şi funcţie de mărimea Pericolului le depozitează:
  • La suprafața Dermei (Celulita), Sub Dermă (Lipom), În Abdomen
  • În Jurul şi Interiorul Organelor Vitale, apoi pe pereții:
  • Arterelor şi Venelor Extremităților (Varice)
  • Arterelor şi Venelor Cerebrale (Spasm Cerebral)
  • Arterelor Inimii (Cardiopatie Ischemică sau Infarct)


Dr Matthias RATH prin Medicina Celulară, explică cauzele arteriosclerozei și prevenirea ei prin folosirea zilnică a Vitaminei C și altor Micro nutrienți 
Prin Folosirea ZILNICĂ a  celor 4R,  se înlătură Stresul Interpretat şi astfel dispare necesitatea existentei Rezervelor de Glucide sub formă de Lipide, iar depozitele deja existente sunt înlăturate în ordinea inversă apariției lor. 
                     
                   STRESUL INTERPRETAT
                 SEVICIILE de SUPORT ANTISTRES la DISTANȚĂ  

Specialiștii în Medicina Tradițională Chineză precizează faptul că Schimbările Meteo Puternice afectează Sistemul Cardio-Vascular, în special VARA deoarece SOARELE ATACĂ INIMA. 
Mai multe detalii privind Protecția împotriva Efectelor Negative ale Schimbărilor Meteo și a Furtunilor Solare în pagina de pe Blogul nostru:


Mai multe despre importanța Somnului în Prevenirea Îmbolnăvirii în postarea de pe Blogul nostru:

Măsurători ale Impactului Aplicărilor Mâinilor Activate în Gendai Reiki Ho asupra Inimii și a Sistemului Cardio-Vascular, folosind Analiza Spectrală a Variației Pulsului, folosind Tehnologia eMwave a Institutului de Cercetări pentru Matematica Inimii din SUA:




Efectul ATINGERII REIKI 
asupra VARIABILITĂȚII PULSULUI

După o Sesiune REIKI COMPLETĂ



PRECIZĂRI: 
Informațiileprezentate pe acest BLOG nu exclud şi nu înlocuiesc Diagnosticul, Tratamentul sau Procedurile Medicale. 
GENDAI REIKI HO nu folosește controlul mental, concentrarea, vizualizarea, diagnosticul, regimul alimentar sau fitoterapia în cadrul nici unuia din cele 4 Nivele. 
Recomandările şi folosirea Zilnică a Instrumentelor REIKI asigurate la Distanță prin SSASRD  oferă următoarele avantaje: 
  • La persoanele Sănătoase:
    • Cresc Capacitatea de Concentrare. Intuiția și Creativitatea;
    •  Reduc necesarul de medicamente sau intervenții medicale prin efectele lor profilactice;
    • Asigură Prelungirea Vieții Active;
  • La persoanele Bolnave se vor combina Sinergic cu Tratamentele sau Procedurile Medicale (stabilite de Medicul de Familie, Medicul Specialist, Psihiatru sau Psiholog) amplificând efectele benefice, diminuând efectele secundare şi eliminând riscul apariției efectelor paradoxale, prin restaurarea necesarului Energiei de Homeostazie (consumată de stres). 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.